Voormalig bankkantoor verbouwd tot gemeentehuis Wijchen

  • Datum 17 oktober 2016
Voormalig bankkantoor verbouwd tot gemeentehuis Wijchen

Medio augustus is de verbouwing van het voormalige Rabobank-kantoor tot gemeentehuis gestart in opdracht van Gemeente Wijchen. Pieter Willemsen over de constructieve aanpassingen door JVZ: “Door een ‘eenvoudige’ constructieve ingreep wordt een open en toegankelijk gebouw gecreëerd”.

Architectenbureau De Twee Snoeken heeft het ontwerp gemaakt voor de duurzame herhuisvesting van de gemeente aan de Kasteellaan 27 in Wijchen. Het pand dateert uit 1999 en zal op twee plekken worden uitgebreid met een extra verdieping en voorzien van grote vides. De bestaande heldere structuur van het kantoorgebouw leent zich goed voor het ‘Nieuwe Wijchense Werken’.

“Er moet meer vierkante meters vloeroppervlak worden gecreëerd. Dit is gedaan door het bestaande pand te voorzien van een optopping. Om voldoende lichtinval in het nieuwe pand te krijgen, wordt in het midden van het pand een verticale corridor gemaakt. Door een lichtstraat in de dakvloer wordt het licht door deze corridor naar de tweede en eerste verdiepingsvloer geleid”, aldus Pieter Willemsen.

Op de begane grond worden o.a. de publiekshal en een multifunctionele invulling voor restaurant en vergadercentrum gerealiseerd. Door de ruimtelijke opbouw van het bestaande pand blijft in de middengebieden voldoende ruimte over om alle gewenste facilitaire functies, zoals vergaderruimten, flexplekken, concentratiewerkplekken, loungeruimten etc. te realiseren.

Gerelateerde projecten

Gemeentehuis Wijchen

Wijchen