Vion heeft haar nieuwe runderslachterij in Leeuwarden in februari in gebruik genomen. Het bedrijf heeft nu een slachtcapaciteit van 2500 runderen per week. Nog geen jaar heeft de bouw van de runderslachterij voor Vion Food Groep in Leeuwarden in beslag genomen.

RBK Food Group is verantwoordelijk voor het architectonisch ontwerp en het ontwerp van alle installaties en JVZ Deventer  was als hoofdconstructeur betrokken bij dit project. Bouwbedrijf Jorritsma uit Bolsward heeft de runderslachterij is gebouwd.

Glazen bezoekersgang door slachterij

De slachterij omvat, naast diverse bedrijfsruimten, ook een verdieping met kantoren, kleedruimten en een kantine. Opvallend onderdeel is een glazen bezoekersgang door delen van het slachthuis.

Verder is het gebouw voorzien van meerdere machineruimtes en een technische dienst.

Naast de slachterij is op het terrein de portiersloge, de vrachtwagenwasstraat en de waterzuivering ondergebracht.

Vion heeft bijna 20 miljoen euro geïnvesteerd in de locatie die is gebouwd volgens de laatste dierenwelzijns- en milieucriteria.

BREEAM

Daarnaast is de slachterij van Vion duurzaam gebouwd volgens de richtlijnen van BREEAM-NL.

Gerelateerde projecten

Nieuwbouw Slachterij Vion

Leeuwarden