Tweede fase woonservicegebied Wijchen-Noord in volle gang

  • Datum 17 juni 2016
Tweede fase woonservicegebied Wijchen-Noord in volle gang

Slokker Bouwgroep realiseert in opdracht van woningcorporatie Talis momenteel in Wijchen-Noord een tweetal appartementengebouwen met eerstelijnszorg faciliteiten: De Passerel en De Elst. JVZ is als hoofdconstructeur betrokken bij deze ontwikkeling.

Het ontwerp van opZoom architecten aan de Buizerdstraat omvat 22 woningen en 2 buurtkamers voor mensen met dementie op de eerste verdieping. Op de begane grond komen eerstelijnszorg faciliteiten met een huisartsenpraktijk en apotheek.

Het gebouw is onderkelderd met voornamelijk parkeerruimte. Het geheel is als betonskelet  uitgevoerd waarin de wanden zijn als wandligger ontworpen. De stabiliteit wordt aan de woningscheidende betonwanden ontleend. De twee vleugels van het gebouw zijn via een overspanning van circa 11 meter met elkaar verbonden.

De Passerel

Het ontwerp van Maak Architectuur voor appartementengebouw De Passerel omvat in totaal 52 huurwoningen over drie bouwlagen. Het casco bestaat uit een betonskelet met wandliggers. Het atrium is het verbindingsstuk tussen de twee L-vormige gebouwen en het bestaande gebouw ‘De Pas’. Net als bij De Elst verzorgen de woningscheidende betonwanden de stabiliteit van het gebouw.