Stephanuskerk in Nijmegen verbouwd tot kantoorgebouw

  • Datum 05 april 2016
Stephanuskerk in Nijmegen verbouwd tot kantoorgebouw

De Stephanuskerk in Nijmegen heeft een nieuwe bestemming en wordt gerenoveerd tot een bedrijfspand voor Spierings Orthopaedics. Spierings ontwikkelt chirurgische instrumenten en implantaten voor o.a. heupen en knieën.

JVZ is de uitdaging aangegaan om het constructief ontwerp voor dit bijzondere gebouw te onderbouwen. Mede door een 3D-uitwerking en samenwerking in een BIM-model is de complexiteit van het ontwerp architectonisch en constructief inzichtelijk gemaakt. Een en ander in nauw overleg met opdrachtgever Pieter Spierings en architect Kees De Wit van Studio De Wit uit Nijmegen.

In het midden van de kerk komt een zeven meter breed pad met zicht op het bestaande altaar. Er worden vijf bouwlagen gerealiseerd met een gebouwhoge vide boven het altaar. De vide wordt gekenmerkt door de verspringende vloeren waardoor het een prachtig ruimtelijk geheel vormt. Het altaar – met het prachtige mozaïek – blijft volledig zichtbaar.

Gerelateerde projecten

Herbestemming Stephanuskerk Nijmegen

Nijmegen