Start bouw parkeergarage Rosada

  • Datum 02 oktober 2015
Start bouw parkeergarage Rosada

Oktober 2015 – De nieuwbouw van een parkeergarage voor de Rosada Factory Outlet in Roosendaal is gestart. Het bouwwerk heeft 2 verdiepingen van elk ca. 6400 m2. Constructief is rekening gehouden met 2 volledige toekomstige verdiepingen. Direct naast de garage staat een opvallend hoofdtrappenhuis met bijzondere architectuur.

De hoofddraagconstructie van de parkeergarage bestaat uit een geschoorde staalconstructie. Dekken en hellingbanen worden uitgevoerd als staalplaatbetonvloer. Hierdoor ontstaat een lichte en efficiënte draagconstructie met kolomvrije overspanningen van bijna 15 m tbv optimaal parkeergemak. De staalconstructie staat via betonnen poeren en balken op avegaarpalen.

Op basis van gelijkwaardigheid is door adviesbureau Nieman de daadwerkelijke thermische belasting op de staalconstructie bij een autobrandscenario berekend. Omdat de kritieke staaltemperatuur van de staalconstructie hoger is dan de optredende temperatuur hoeft de staalconstructie niet brandwerend bekleed of behandeld te worden, wat tot extra kostenbesparing heeft geleid.

Gerelateerde projecten

Parkeergarage Rosada Roosendaal

Roosendaal