Ruim twee miljoen kilo staal in parkeergarage Roermond

  • Datum 17 juni 2016
Ruim twee miljoen kilo staal in parkeergarage Roermond
Expertises Parkeergarages

Continental Car Parks is in april gestart met de realisatie van een nieuwe parkeergarage bij het Designer Outlet Center in Roermond. Buiten de enorme afmeting van de nieuwbouw is de zeer korte voorbereidingstijd opvallend, meldt JVZ-projectleider Arjan Strobos.

Grootste parkeergarage

De parkeergarage, waarin ruim twee miljoen kilo staal is verwerkt, wordt modulair gebouwd door Aan de Stegge Twello en krijgt in de eerste fase een capaciteit van zo’n 1.700 parkeerplaatsen (ca. 50.000 m2). Bij de bouw wordt direct al rekening gehouden met een eventuele uitbreiding met een extra parkeerlaag bovenop de garage. Bovendien kan er een identieke garage tegenaan geplaatst worden, waarmee het de grootste parkeergarage van Nederland wordt met 3400 parkeerplekken.

 

MH1 Architecten heeft getekend voor het ontwerp, dat past bij de beleving en binnen de totale uitstraling van het gebied van het Designer Outlet Center. Vanaf de eerste verdieping bestaat de gevel uit houten lamellen die zorgen voor een duurzaam karakter.

Arjan Strobos: “We zijn in februari begonnen met het opzetten van het model. Al heel snel, begin april, is een start gemaakt met het boren van de palen, waarna vorige week met de montage van de staalconstructie is begonnen.”

JVZ heeft een leidende rol in het opzetten en afstemmen van het model. “Maar liefst acht JVZ-medewerkers hebben hieraan meegewerkt. Buiten het staal hebben we ook de wapening van de palen, de fundering en de staalplaatbetonvloeren uitgewerkt,” aldus Strobos.

Dankzij slimme toepassing van Fire Safty Engineering voldoet de gehele staalconstructie onbekleed aan de brandeisen.

Gerelateerde projecten

Parkeergarage DOC Roermond

Roermond