Realisatie luxe kantoorvilla’s in Dronten

  • Datum 01 maart 2017
  • Architect Lab32
  • Aannemersbedrijf V.d. Heijkant
Realisatie luxe kantoorvilla’s in Dronten
Projectleden

JVZ Ingenieurs werkt momenteel aan het constructieve ontwerp van een nieuwe luxe kantoorvilla in Dronten voor Aannemersbedrijf v.d. Heijkant uit Biddinghuizen in opdracht van MAC³PARK. Deze kantoorvilla is de derde van vijf nieuwe kantoorvilla’s aan De West in Dronten. Lab32 architecten uit Geulle is de architect voor dit project. In een groene omgeving aan De West in Dronten worden vijf kantoorvilla’s gerealiseerd.  De gebouwen zijn zo ontworpen dat de kantoren multifunctioneel bruikbaar zijn voor zowel één huurder/koper of als bedrijfsverzamelgebouw.  De eerste kantoorvilla is inmiddels in gebruik genomen en de tweede is in aanbouw.

Constructief

De derde kantoorvilla, waaraan JVZ nu werkt,  wordt gefundeerd op palen en wordt opgebouwd uit een geschoord hybride skelet van een staalconstructie in combinatie met kalkzandsteen. Het dak en de verdiepingsvloeren worden uitgevoerd in kanaalplaatvloeren met een monoliet afgewerkte druklaag. En de stabiliteit van de kantoorvilla wordt ontleend aan de schijfwerking van het dak met de vloeren en de kalkzandsteenwanden.

Open karakter

De in sierverband gemetselde gevels van deze derde kantoorvilla zorgen met de grote glaspartijen tot op de vloer voor een open karakter. Daarmee vormt het gebouw een mooi geheel  met  het omliggende landschap. Bij de bouw worden duurzame materialen en technieken gebruikt. Alle kantoorvilla’s zijn via een langzame verkeersroute door het bos te bereiken en hebben voldoende parkeerplaatsen en een overdekte fietsenstalling op eigen terrein.