Zorgcomplex Oranjeplein

  • Aannemer: Bouwgroep Peters BV
  • Architect: JYB architecten

WVO Zorg is druk bezig met de ontwikkelingen voor een nieuw woonzorgcentrum ter vervanging van zorgcentrum De Zoute Viever in Oost-Souburg. Gelegen op de hoek van de Burgemeester Stemerdinglaan en het Oranjeplein in Oost-Souburg wordt het nieuwe woonzorgcentrum gerealiseerd.

De bouw is in 2021 gestart en wordt naar verwachting in 2023 opgeleverd. Het project betreft de nieuwbouw van een woon-zorgcomplex te Oost-Souburg. Het gebouw is gevormd rondom een groen binnenhof en een multifunctioneel atrium. In het complex komen 12 woongroepen aangevuld met fysiotherapie, dagbesteding, en zorgappartementen. In de kelder bevindt zich een parkeergarage, bergingen en technische ruimten. Op het dak van het atrium wordt een groendak toegepast van maximaal 100 kg/m².

De draagconstructie van het project bestaat grotendeels uit bekistingsplaatvloeren op dragende kalkzandsteenwanden. Op diverse posities worden stalen liggers in de vloeren geïntegreerd op stalen kolommen. De zuid-oost vleugel bestaat uit bekistingsplaatvloeren op prefab wanden en kolommen. Het atrium wordt voorzien van houten balklaag met een groen dak afwerking. In het midden van het atrium worden houten spanten geplaatst met daarop een glazen kap. De verdiepingsvloeren bestaan uit bekistingsplaatvloeren van 300 mm hoog. Dakvloeren op 1e verdiepingsniveau worden verjongd en tevens voorzien van een groendak afwerking.

Expertises Zorgsector