In Ede worden 55 nieuwe zorgappartementen gebouwd op het terrein tussen de Verlengde Amsterdamse weg en het Bunschoterpad in opdracht van Woonstede Ede. Bunschoterhof wordt ontwikkeld voor mensen met een lichte zorgvraag of mensen die in de nabije toekomst verwachten zorg nodig te hebben. JVZ is hoofdconstructeur van dit project. 

Het gaat om 55 appartementen met een half open parkeergarage. In het ontwerp van opZoom architecten is aan de ene kant rekening gehouden met beslotenheid en aan de andere kant de mogelijkheid om anderen te ontmoeten. Ook is het gebouw drempelloos en bij de inrichting van de woningen is bijvoorbeeld rekening gehouden met de draaicirkels van rolstoelen.

Het appartementencomplex bestaat uit twee en drie bouwlagen met een kelder voor parkeren en bergingen.

Constructie appartementen

De draagconstructie van de twee en drie bouwlagen van het appartementengebouw bestaat uit breedplaatvloeren van 300 mm dik, ondersteund door betonwanden van 250 of 200 mm dik. In verband met de uitkragende prefabbalkons op de verdiepingen aan de gevelzijde dient de vloer ter plaatse van de sprong in de gevel ondersteund te worden door een kolom. Dit gebeurt middels een stalen kolom middenin de penant en voorzien van een stalen ligger met een lengte gelijk aan de breedte van de penant.

De galerij wordt opgebouwd uit prefab betonplaten conform bouwkundige tekeningen uitkragend ten opzichte van de breedplaatvloer middels isokorven. Hierdoor komen er in de basis geen kolommen voor welke af moeten steunen op het kelderdek. De bouwkundige kolommen dienen niet-dragend uitgevoerd te worden voor de galerijen met een aantal uit-zonderingen. Daarnaast zijn ze wel dragend voor de luifelconstructie. De begane grond-vloer bestaat boven de kelder uit dezelfde breedplaatvloeren van 300 mm dik, maar buiten de kelder is dit een prefab galerij en stalen roostervloer met ArtDeck.

Het uitgangspunt is een fundering op staal.

Constructie kelder

De grondkerende kelderwanden worden uitgevoerd in betonwanden op een funderingsstrook. Deze stroken worden ook als funderingselement gebruikt. Het kelderdek buiten de woningen bestaat uit een staalconstructie met prefab galerijen en een stalen roostervloer met ArtDeck.

De keldervloer wordt in het werk gestort met geïntegreerde poeren of stroken ter plaatse van de binnengebieden en als straatwerk uitgevoerd voor de buitengebieden.

Zorgappartementen Bunschoterhof 0
Zorgappartementen Bunschoterhof 1
Zorgappartementen Bunschoterhof 2

Gerelateerde projecten

Zorgcentrum Elsthof Wijchen

Wijchen

Nieuwbouw Het Zonnehuis Zwolle

Zwolle

Appartementen Vensterhuis Zwolle

Zwolle

Gerelateerd nieuws