Nieuwbouw Het Zonnehuis Zwolle

  • Opdrachtgever: RAU Amsterdam
  • Architect: RAU Amsterdam
  • Aannemer: -
  • Bouwmanagement: -
  • Omvang: 14.300 m2

Een voorbeeldproject voor bouwen in de intramurale ouderenzorg. Zo mag je de vervangende nieuwbouw van het verpleeg- en reactiveringscentrum Het Zonnehuis in Zwolle gerust noemen. Er is aandacht besteed aan flexibiliteit, brandveiligheid, materiaalgebruik, belevingswaarde en architectuur. Het kleurgebruik en het afwerkingsniveau zorgen ervoor dat de uitstraling van het complex als geheel niet institutioneel is.

De fundering bestaat uit een betonnen balkenframe op prefab palen. De begane grondvloeren worden voorzien van geïsoleerde kanaalplaten. De dragende gevelwanden, die ook voor de stabiliteit van het gebouw zorgen, worden in prefab betonnen elementen uitgevoerd. Verder zijn betonnen kolommen en gevelelementen de dragers van de verdiepingsvloeren. Ook zijn er in een gedeelte van het gebouw stalen liggers toegepast om de verdiepingsvloer te dragen. Omdat betonkern-activering wordt toegepast, is voor de verdiepings- en dakvloeren gekozen voor voorgespannen bekistingsplaat-elementen. Naast de benodigde wapening worden in de opstort van de bekistingsplaat leidingen voor betonkern activering, sprinkler, vuilwaterafvoeren, elektra en vloerverwarming aangebracht.

Bestanden

Projectblad Zonnehuis

Nieuwbouw Het Zonnehuis Zwolle 0

Gerelateerde projecten

Woningen Vestingkwartier Deventer

Deventer

Zorgappartementen Bunschoterhof

Ede