Woningbouw Oostflank

  • Opdrachtgever: KlokGroep divisie Bouw & Ontwikkeling Nijmegen
  • Opdrachtgever: FAME architecten Zwolle en LSWA architecten Oirschot
  • Aannemer: -
  • Bouwmanagement: -
  • Omvang: -

In de wijk Oostflank Wijchen verrijzen in totaal 165 nieuwe woningen. De bouw is het eerste kwartaal van 2016 van start gegaan. JVZ is hoofdconstructeur, maar doet ook de engineering van het in het werk te storten beton.

Aan de oever van het Wijchens Meer is in eerste instantie één urban villa met 18 koopappartementen. Later is er een tweede urban villa met 18 appartementen gerealiseerd. Centraal in het gebied ligt het Hofgebouw met 82 appartementen.

De appartementen van het Hofgebouw en de Urban villa’s zijn gebouwd op het dek van de verdiepte parkeergarage die plaats biedt aan ca. 250 auto’s. Op het dek is ruimte voor een binnentuin.

Constructie urban villa

De urban villa is op staal gefundeerd, juist boven de gemiddeld hoogste grondwaterstand. De bovenbouw is gerealiseerd  met dragend kalkzandsteen en voorgespannen breedplaatvloeren. De positie van de draagstructuur van de onder- en bovenbouw is dermate verschillend dat een zware staalconstructie op het kelderdekniveau ervoor zorgt dat de belasting uit de bovenbouw netjes op de kolommen in de onderbouw terecht komt.

Expertises Woningen
Woningbouw Oostflank 0
Woningbouw Oostflank 1
Woningbouw Oostflank 2
Woningbouw Oostflank 3