Verbouwing Café Roest

  • Opdrachtgever: Koudgasgebouw
  • Architect: Studio Steenbruggen
  • Directie: Wijzijn Bouwmanagers

Roest Amsterdam is een creatieve stadsoase met een café en wel met veelzijdigheid en originaliteit. Roest is gevestigd in een machinegebouw en het ketelhuis, Nederlandse Fabriek voor werktuigen en Spoorwegmaterieel, langs de VOC-kade en de Jacob Bontiusplaats. Het café blijft café, de bestaande clubzaal wordt verbouwd tot restaurant met serre.

In de directe omgeving van Roest, Oostenburg Amsterdam, transformeert een voormalig industriecomplex naar een woonbuurt. In deze buurt komen zo’n 3000 woningen.De beide gebouwen staan op de monumentenlijst, zowel exterieur als de hoofddraagconstructie zijn van monumentale waarden. Bij het eventueel aanpassen van de constructie moet rekening gehouden worden  met de authentieke waarden. Om het oorspronkelijke karakter zichtbaar te houden worden extra facilitaire ruimtes deels onder de grond gerealiseerd. De uitbreiding van vierkante meters op het niveau van de begane grond wordt gerealiseerd met een serre op de te realiseren kelder. De nieuw te bouwen kelder wordt als een prefab betonbak afgezonken.

De kelderdelen ter plaatse van de bestaande gebouwen worden op  de bestaande houten paalfundering gerealiseerd. De bouw en renovatie zal duren van april 2019 tot april 2020, de opening staat nu gepland in mei 2020.

Verbouwing Café Roest 0