De locatie van Stadler Service Nederland aan de Horsterweg in Venlo is uitgebreid met een treinonderhoudshal van 580 m² met kantoorruimte in opdracht van Aan de Stegge Twello. De bestaande treinonderhoudshal in Venlo is eveneens door Aan de Stegge Twello in samenwerking met JVZ Ingenieurs als hoofdconstructeur gerealiseerd.

Uitbreiding

De huidige locatie, die al in 2007 door Aan de Stegge is gebouwd, wordt uitgebreid met 580 m² onderhoudshal en kantoorruimte. Voor het kantoor met magazijn komt er een extra verdieping van ca. 7 bij 41 m bovenop het bestaande dak. En de bestaande hal wordt over 10 meter uitgebreid in een geschoorde staalconstructie. Ook wordt de hijslast van de kraanbaan verhoogd van 12,5 ton naar 13 ton en langs het vlakspoor worden hefbokken toegepast met een hefvermogen van 25 ton i.p.v. 12,5 ton.

Omdat het vlakspoor zolang mogelijk operationeel moet blijven worden de nieuwe palen naast dit spoor aangebracht i.p.v. eronder. De versterkte vloerstrook wordt daardoor breder dan in de bestaande situatie.

Bij het treinwasgedeelte worden alleen de gevel en het dak uitgebreid, de betonvloer wordt niet doorgezet. De bestaande gevel blijft daar volledig intact en in de nieuwe gevel komt alleen een opening voor de doorgang van de trein.

Stadler

Stadler Service Nederland B.V. is een dochteronderneming van Stadler Rail AG uit Zwitserland en houdt zich bezig met het onderhoud van treinen. Naast een treinonderhoudshal in Venlo, heeft de organisatie ook twee vestigingen in de steden Leeuwarden en Nieuwegein.

Treinonderhoudshal Stadler 0
Treinonderhoudshal Stadler 1
Treinonderhoudshal Stadler 2
Treinonderhoudshal Stadler 3

Gerelateerde projecten

Gerelateerd nieuws