Herbestemming Stephanuskerk Nijmegen

  • Opdrachtgever Spierings Medische Techniek
  • Architect Studio de Wit & Co. Nijmegen

Voor de Stephanuskerk  aan de Berg en Dalseweg in Nijmegen is een herbestemming gevonden. Om de kerk voor sloop te behoeden, is besloten om deze te verbouwen tot kantoorgebouw.

In dit tot de verbeelding sprekende gebouw wordt circa 2000 mkantoorruimte gerealiseerd. De verbouwing wordt groots aangepakt; er komt een grote kantoorruimte met vijf verdiepingen.

Behoud mozaïeken

De ruimte rondom het altaar met de mozaïeken blijft tot in de nok toe open. In het dak aan de noordzijde van de Stephanuskerk komt ca 200 m2 glas om de kantoorruimtes tot op de onderste bouwlagen van licht te voorzien.

Vanaf de bovenste verdiepingen kijk je uit op de Ooij en kun je bij helder weer Arnhem zien.

 

Herbestemming Stephanuskerk Nijmegen 0
Herbestemming Stephanuskerk Nijmegen 1
Herbestemming Stephanuskerk Nijmegen 2

Gerelateerde projecten

Herbestemming Cinemariënburg Nijmegen

Nijmegen

Gemeentehuis Wijchen

Wijchen

Loftappartementen in Ridderkerk

Ridderkerk

Gerelateerd nieuws