Ruitenberg Ingredients Ruinerwold

  • Architect: Bessels architekten en ingenieurs b.v.
  • Aannemer: Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello

Ruitenberg Ingredients is een innovatief bedrijf dat een breed assortiment producten voor de voedingsmiddelenindustrie ontwikkelt en produceert. Klanten kunnen er terecht voor onder meer vullingen, sauzen, batters en binders. Maar vooral ook om inspiratie op te doen op het gebied van smaken, texturen en nieuwe technologieën.Er worden bijvoorbeeld veel verschillende soorten water gebruikt, en de temperaturen van de ruimten variëren van -20 tot +80 graden Celsius.

Totale oppervlakte bedraagt 4.725 m², waarvan 315 m² kantoorruimte en 4.410 m² bedrijfshal. De verdiepingsvloeren zijn uitgevoerd in kanaalplaten, op de verdiepingsvloer bevindt zich ook een stookruimte. Aangezien er koude ruimten zijn in het gebouw, is een thermische scheiding in het dak aangebracht.

De opslagruimten hebben grotendeels geen plafond, waardoor hier een grote vrije hoogte is gerealiseerd. De gekoelde en vriesruimten zijn wel voorzien van plafonds, zodat de constructie hierbuiten is gebleven en niet van een gekoelde ruimte doorloopt naar een warmere ruimte. Hierdoor is er geen risico op condensvorming in de warmere ruimten. Vloeren zijn om deze reden eveneens geknipt op deze temperatuurovergangen. Een vergelijkbare oplossing gold voor de hete productieruimte van 80 graden.

Gerelateerd nieuws