Quarantainegebouw Apenheul

  • Opdrachtgever Stichting Apenheul Apeldoorn
  • Architect Ernst-Peter Everaardt Halfweg
  • Aannemer Hallz Wezep
  • Bouwmanagement Morsink&Morsink Adviseurs
  • Realisatie 2015-2016

Voor de Stichting Apenheul is in 2016 een nieuw quarantainegebouw gerealiseerd. De nieuwbouw omvat een éénlaags gebouw. Het door Ernst-Peter Everaardt ontworpen gebouw is door JVZ als hoofdconstructeur uitgewerkt.

Constructie

De constructie bestaat uit een door prefab betonnen elementen geschoorde constructie. Het dak is uitgevoerd in geperforeerde stalen dakplaten op stalen liggers. De dakisolatie is van PS-isolatie.

Aan twee gevels bevinden zich kooien. De kooien worden opgebouwd uit een gaasconstructie. Hiervoor is een staalconstructie opgenomen, bestaande uit naar binnen toe scheef geplaatste V-kolommen. De begane grondvloer wordt uitgevoerd in een betonvloer op zand met een dikte van 150mm. De buitenvloer onder de kooien is een ongeïsoleerde betonvloer met afschot van minimaal 180mm.

Gevels

De gevels worden uitgevoerd in prefab sandwichelementen. Naast de werkzaamheden als hoofdconstructeur, engineert JVZ ook deze prefab sandwichwanden voor Hallz.nl uit Wezep. Deze elementen overspannen verticaal en worden op dakniveau gesteund door de achterliggende staalconstructie. De elementen worden om productietechnische redenen horizontaal gedeeld. Doorkoppeling vindt plaats door middel van stekken.

Bouwmanagement

Het bouwmanagement voor de realisatie van het quarantainegebouw voor Apenheul is in handen van Morsink&Morsink Adviseurs.

 

Expertises Agrarische gebouwen
Quarantainegebouw Apenheul 0
Quarantainegebouw Apenheul 1
Quarantainegebouw Apenheul 2
Quarantainegebouw Apenheul 3
Quarantainegebouw Apenheul 4
Quarantainegebouw Apenheul 5

Gerelateerd nieuws