P+R NS Station Elst

  • Opdrachtgever: NS Vastgoed BV
  • Architect: MH1 Architecten
  • Aannemer: Continental Car Parks
  • Bouwmanagement: Empaction BV
  • Omvang: ca. 590 parkeerplaatsen
  • Realisatie 2014

De parkeergarage bij NS Station Elst ligt aan de spoorlijn tussen Nijmegen en Arnhem. De parkeergarage past met de stalen gevel en ronde vormen in de stedenbouwkundige uitstraling van het NS Station, bedrijventerrein en naastgelegen gemeentehuis. De combinatie Continental Car Parks, MH1 architecten en JVZ is door de opdrachtgever gekozen uit de uitgeschreven Design and Build aanbesteding.

De staalconstructie wordt middels fire safety engineering door ons uitgewerkt, waardoor deze niet brandwerend bekleed hoeft te worden.

De bovengrondse parkeergarage heeft 3 verdiepingen van elk ca. 3700 m2 met een bruto hoogte van 2,9 m. Constructief wordt rekening gehouden met 1 volledige extra verdieping. Uitgangspunt is dat constructieve opzet van deze extra verdieping gelijk is aan de onderliggende lagen. De gebouwhoogte vanaf begane grond (peil=0) is incl. hekwerken ca. 9,7 m (excl. dakopbouw trappenhuizen), toekomstig ca. 12,6 m.

Nationale Staalprijs 2016

Inzending P+R NS Station Elst Nationale Staalprijs 2016

 

Parkeergarage Elst winnaar European Aluminium Award 2016

Expertises Parkeergarages
P+R NS Station Elst 0
P+R NS Station Elst 1
P+R NS Station Elst 2
P+R NS Station Elst 3

Gerelateerde projecten

Parkeergarage DOC Roermond

Roermond

Parkeergarage Zeeman

Alphen aan de Rijn

Parkeergarage Zutphen

Zutphen

Gerelateerd nieuws