Verbouwing Postillion hotel Dordrecht

  • Opdrachtgever: Postillion hotels Nederland
  • Architect: Bessels architecten ism Retaillab
  • Aannemer: -
  • Bouwmanagement: -
  • Omvang: -

Het Postillion hotel in Dordrecht is ingrijpend verbouwd. Er is een nieuwe entree aan het hotel gebouwd, aan de achterzijde is een grote evenementenhal toegevoegd en inpandig worden constructieve wijzigingen doorgevoerd. Inpandig worden vloeren dichtgelegd en nieuwe sparingen aangebracht. Verder wordt inpandig een tweetal kolommen gesloopt, om dit mogelijk te maken wordt een nieuwe stalen kolom geplaatst met een stalen ligger.
Het bestaande gebouw bestaat uit zogenaamde VZA vloeren (voorgespannen vloeren zonder aanhechting). In de beoordeling van de constructieve ingrepen is hier extra aandacht aan besteed.

Aan de achterzijde van het hotel vindt een aanbouw plaats voor de eventhal. Deze ruimte biedt plaats aan groepen mensen en kan in kleinere ruimten gescheiden worden door paneelwanden. Vanwege de grote kolomvrije overspanning en de vervormingseis aan de paneelwanden zijn zware stalen liggers toegepast.

Het hotel is gedurende de verbouwing gesloten waardoor de werkzaamheden in een kort tijdsbestek uitgevoerd en voorbereid moeten worden.

Verbouwing Postillion hotel Dordrecht 0
Verbouwing Postillion hotel Dordrecht 1
Verbouwing Postillion hotel Dordrecht 2
Verbouwing Postillion hotel Dordrecht 3
Verbouwing Postillion hotel Dordrecht 4
Verbouwing Postillion hotel Dordrecht 5
Verbouwing Postillion hotel Dordrecht 6

Gerelateerde projecten

Pannenkoekhuis Hans en Grietje

Zeewolde

Hotel Overamstel Amsterdam

Amsterdam

Nieuwbouw hotel Holiday Inn Express Amsterdam

Amsterdam