Woningbouw Plan Aria Goes

  • Opdrachtgever: ABC Vastgoed
  • Architect: Diversen
  • Aannemer: Aannemingsbedrijf Fraanje Bv
  • Bouwmanagement: -
  • Omvang: -

De meeste woningen in het Plan Aria in Goes zijn drie beuken breed en twee bouwlagen hoog. Onder de schuine kap is nog ruimte voor een zolder. Op de diepste kavels is een tweede woning mogelijk, bijvoorbeeld voor inwonende ouders (mantelzorg) of voor oudere kinderen die nog geen eigen huis hebben. Deze flexibiliteit is vastgelegd in het bestemmingsplan.

In het Voorlopig Ontwerp en Definitief Ontwerp hebben we ernaar gestreefd om zoveel mogelijk eenheid in de constructies te creëren, zonder de uiteenlopende karakters van de woningen te beïnvloeden. In de fase van bouwvoorbereiding hebben we, samen met de aannemer, geprobeerd de kosten van de constructies zo laag mogelijk te houden. Een voorbeeld daarvan is de keuze om de vloeren in één keer te laten overspannen van voor- naar achtergevel (resp. tussen de zijgevels), en tussenwanden niet-dragend uit te voeren. Dit levert een eenvoudiger fundering en meer flexibiliteit in de woning op.

Door een grotere overspanning te realiseren is een houten zoldervloer niet meer mogelijk, maar de extra kosten van een vloer uit kanaalplaten wegen niet op tegen de voordelen. De dikte van de eerste verdiepingsvloer was al vastgesteld op 250 mm. in verband met de benodigde ruimte voor leidingen, en dat gaf de mogelijkheid om de vloer in één keer te overspannen.

Woningbouw Plan Aria Goes 0 Woningbouw Plan Aria Goes 1 Woningbouw Plan Aria Goes 2