Parkeergarage Zeeman

  • Opdrachtgever Green Properties en Continental Car Parks
  • Architect Fennis-Metz Architecten BNA
  • Aannemer Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello
  • Bouwmanagement Ravestein Bouwmanagement

Green Properties en Continental Car Parks hebben een bovengrondse parkeergarage ontwikkeld bij het distributiecentrum van Zeeman textielSupers in Alphen aan den Rijn. Architect voor het project is Fennis Metz uit Hilversum. JVZ is de hoofdconstructeur en Ravestein Bouwmanagement uit Woerden coördineert het totale bouwproces. 

Vanwege de groei van Zeeman is het distributiecentrum aangepast en gemoderniseerd om het nieuwe werken mogelijk te maken en daarbij tevens duurzaamheid en uitstraling te verbeteren. Onderdeel van deze grootschalige werkzaamheden en toekomstplannen is de uitbreiding van de parkeercapaciteit met in totaal 158 plaatsen.

Continental Car Parks heeft de parkeergarage volgens het eigen Parkdeck-parkeersysteem gerealiseerd. De basis is een staalconstructie met slanke kolommen en monoliet afgewerkte, gladde betonvloeren met vloercoating en witte plafonds.

Veiligheid parkeergarage

In de parkeergarage geldt éénrichtingsverkeer, moeten automobilisten schuin inparkeren en is er een voetgangerszone naar de ingang van het distributiecentrum. Deze wijze van inrichten verhoogt de veiligheid en vergemakkelijkt het gebruik. Het hoofdtrappenhuis is volgens Continental Car Parks de eyecatcher van de parkeergarage. Deze toren is meer dan 15 meter hoog.

Parkeergarage Zeeman 0
Parkeergarage Zeeman 1
Parkeergarage Zeeman 2
Parkeergarage Zeeman 3

Gerelateerde projecten

P+R NS Station Elst

Elst

Parkeergarage Rosada Roosendaal

Roosendaal

Morspoort garage Leiden

Leiden

Gerelateerd nieuws