Parkeergarage Rosada Roosendaal

  • Opdrachtgever: Stable international development
  • Architect: Attika architecten
  • Aannemer: Aan de Stegge Twello
  • Bouwmanagement: -
  • Realisatie 2015-2016

Het project betreft de nieuwbouw van een parkeergarage voor de Rosada Factory Outlet in Roosendaal. Het bouwwerk heeft 2 verdiepingen van elk ca. 6400 m2. Constructief is rekening gehouden met 2 volledige toekomstige verdiepingen. Direct naast de garage staat een opvallend hoofdtrappenhuis met bijzondere architectuur.

De hoofddraagconstructie van de parkeergarage bestaat uit een geschoorde staalconstructie. Dekken en hellingbanen worden uitgevoerd als staalplaatbetonvloer. Hierdoor ontstaat een lichte en efficiënte draagconstructie met kolomvrije overspanningen van bijna 15 m tbv optimaal parkeergemak. De staalconstructie staat via betonnen poeren en balken op avegaarpalen.

Op basis van gelijkwaardigheid is door adviesbureau Nieman de daadwerkelijke thermische belasting op de staalconstructie bij een autobrandscenario berekend voor de parkeergarage Rosada. Omdat de kritieke staaltemperatuur van de staalconstructie hoger is dan de optredende temperatuur hoeft de staalconstructie niet brandwerend bekleed of behandeld te worden, wat tot extra kostenbesparing heeft geleid.

Parkeergarage Rosada Roosendaal 0
Parkeergarage Rosada Roosendaal 1
Parkeergarage Rosada Roosendaal 2
Parkeergarage Rosada Roosendaal 3
Parkeergarage Rosada Roosendaal 4
Parkeergarage Rosada Roosendaal 5
Parkeergarage Rosada Roosendaal 6
Parkeergarage Rosada Roosendaal 7

Gerelateerde projecten

Parkeergarage DOC

Roermond

Parkeergarage Zeeman

Alphen ­aan­ de Rijn

Parkeergarage Amphia

Breda

Nieuwbouw parkeergarage Bisonspoor

Maarssen

Gerelateerd nieuws