Nieuwbouw Slachterij Vion

  • Opdrachtgever Vion Food Group
  • Architect RBK Food Group
  • BREEAM-adviseur Linneman Bouw en Advies
  • Realisatie 2017-2018

Nieuwbouw van een slachterij aan de Curieweg in Leeuwarden in opdracht van vleesproducent Vion Food Group. JVZ is hoofdconstructeur voor dit project. De slachterij wordt duurzaam gebouwd volgens de richtlijnen van BREEAM

Het slachthuis krijgt een capaciteit van 2500 runderen per week. Naast de slachterij komt er een verdieping met kantoren, kantine, technische dienst e.d. In het vrijstaande gebouw is de portiersloge en de wasstraat gevestigd. Er bevinden zich geen kelders onder het gebouw, behalve de mestkelder onder de stal en een drietal prefab kelders in de waterzuivering. Opvallend onderdeel wordt een glazen gang door delen van het slachthuis.

Het gebouw is opgebouwd in een staalconstructie. Voor de hangbanen is een aanvullende staalconstructie voorzien.

De bezoekgang hangt aan de kolommen en dakliggers, om zodoende geen aanvullende kolommen hiervoor te plaatsen.

Op het buitenterrein bevindt zich een tankenpark, een wasplaats en waterzuivering. Deze zijn aan het zicht onttrokken door een gevelscherm.

BREEAM: very good

De nieuwbouw van de runderslachterij in Leeuwarden is gerealiseerd volgens de BREEAM Very Good richtlijnen. Denk hierbij aan het gebruik van de materialen, gebouwinstallaties en toekomstbestendigheid. Voor energiebehoud zijn o.a. de vloeren, gevels en daken in hoge isolatiewaarden verwerkt.

Nieuwbouw Slachterij Vion 0
Nieuwbouw Slachterij Vion 1
Nieuwbouw Slachterij Vion 2
Nieuwbouw Slachterij Vion 3
Nieuwbouw Slachterij Vion 4

Gerelateerde projecten

Slachterij Hutten Heeten

Heeten

Nieuwbouw Ameco in Apeldoorn

Apeldoorn

Nieuwbouw voor Hems in Oss

Oss

Gerelateerd nieuws