Nieuwbouw hotel Holiday Inn Express

  • Opdrachtgever Adriaan van Erk Ontwikkeling B.V. Bergambacht
  • Architect Dedato architecten en ontwerpers Amsterdam
  • Aannemer Slavenburg Bouw Bergambacht
  • Realisatie 2017-2019

Aan de noordzijde van het IJ in Amsterdam is het grootste Holiday Inn Express hotel in Europa gebouwd. Adriaan van Erk Ontwikkeling B.V., gevestigd in Bergambacht, ontwikkelt in samenwerking met Paradepaard 3 B.V. uit ‘s-Hertogenbosch het hotel met ondergrondse parkeergarage voor hotelexploitant Odyssey Hotel Group.

Het ontwerp is van de hand van Dedato architecten en ontwerpers uit Amsterdam. JVZ Deventer is als hoofdconstructeur betrokken bij de realisatie van het hotel met ruim 430 kamers en 76 parkeerplaatsen. Projectleider Hans Niemeijer ziet de stabiliteit van het gebouw als grootste uitdaging.

Ruim 45 meter hoog

Het hotel bestaat uit twee torens van ruim 45 meter hoog en telt in totaal veertien verdiepingen. In de plint is ruimte voor een ontbijtrestaurant, werkplekken waar hotelgasten met een laptop kunnen zitten en vergaderruimtes. Gasten kunnen hun auto parkeren in de inpandige parkeerkelder.

Deze nieuwe Holiday Inn Express behoort tot een van de grootste hotelontwikkelingen in Amsterdam op dit moment en wordt door Slavenburg Bouw B.V. gebouwd.

Constructief

Hans Niemeijer: “De stabiliteit van het gebouw is een uitdaging. De torens hebben rondom vliesgevels waardoor er alleen interne wanden voor de stabiliteit te benutten zijn. Met name bij de slanke noordelijke toren waren versterkingen in de paalfundering en kelder nodig om deze toren voldoende stijfheid te geven. Hiervoor is de gehele toren met een FEM-berekening getoetst”.

 

Nieuwbouw hotel Holiday Inn Express 0

Gerelateerde projecten

Hotel Overamstel

Amsterdam

Pannenkoekhuis Hans en Grietje

Zeewolde

Gerelateerd nieuws