Nieuwbouw Eyescan

  • Opdrachtgever Eyescan
  • Architect Architectenbureau Guido Bakker
  • Aannemer Bouwbedrijf J.G. Timmer

Eyescan Utrecht

In Leidsche Rijn Utrecht wordt oogziekenhuis Eyescan gerealiseerd, Eyescan is gespecialiseerd in allerlei soorten oogaandoeningen. JVZ is als hoofdconstructeur betrokken bij deze realisatie. Het pand bestaat uit een half verdiepte parkeerkelder met daarboven 4 bouwlagen. In het midden van het gebouw bevindt zich een atrium, met aan beide zijden de verdiepingsvloeren met zorgfuncties en kantoorfuncties.

 

Dakconstructie

Wat zeer opmerkelijk is aan dit project is het dak, het dak is een atriumdak dat bestaat uit een luchtkussendak. Deze dakconstructie resulteert in spatkrachten welke door de gelamineerde dakliggers en stalen randliggers opgenomen wordt.

 

Constructie

Het gebouw is ontworpen in een staalconstructie met kanaalplaatvloeren. Vanwege de onderliggende half verdiepte parkeerkelder zijn vloeroverspanningen van 16 m gerealiseerd. De stabiliteit van het gebouw is volledig afgestemd op de gevelopeningen, hierdoor verspringen de verbanden per bouwlaag.

 

Kelder

In de kelder is gebruik gemaakt van prefab betonkolommen langs de gebouwranden met hiertussen betonwanden ten behoeve van de grondkering. Aangezien het pand tegenover het Sint Antonius ziekenhuis is gelegen, is er gekozen voor een trilligsarm paalsysteem.

Zie voor meer informatie de website van Eyescan

 

Expertises Bedrijfsruimten
Nieuwbouw Eyescan 0
Nieuwbouw Eyescan 1

Gerelateerd nieuws