Nieuwbouw Bresc in Werkendam

  • Opdrachtgever Aan de Stegge Twello
  • Architect RoosRos Architecten Oud-Beijerland en Goes
  • Realisatie 2017-2018

Voor koelvers knoflook- en kruidenspecialist  Bresc in Sleeuwijk realiseert Aan de Stegge een nieuwe kantoor met productie- en expeditiehal  in Werkendam. Het ontwerp is van de hand van RoosRos Architecten en JVZ is verantwoordelijk voor het constructief ontwerp.

Het nieuwe gebouw beslaat zo’n  5.700 m², onderverdeeld in 1.200 m² kantoorruimten, 4.250 m² bedrijfsruimten (productie, opslag en vriesruimte) en 125 m² facilitaire ruimten. Met deze nieuwe locatie voegt Bresc de huidige productievestigingen in Sleeuwijk en Giessen samen op het nieuwe bedrijventerrein ‘Kop van Brabant’ in Werkendam.

Architectuur

Architect Martijn van Leeuwen van RoosRos Architecten over het ontwerp: “De uitdaging voor dit ontwerp was om de relatief grote hal en het kantoor in balans te brengen. Dat hebben we onder andere bereikt door het kantoor op een ‘groene voet te plaatsen’. Daarnaast is de gevel van het kantoor optisch verlengd door die door te trekken als omkadering van de inspiratietuin.” In de tuin, die aansluit op de keuken, organiseert BRESC inspiratie kooksessies.

Kenmerkend voor de buitenkant zijn de strakke wit metalen frames met houten delen. Het glas is daarin terugliggend geplaatst.

Constructief

De constructie bestaat uit een vrijstaande geschoorde staalconstructie en de fundering wordt ondersteund door vibropalen.

De verwachting is dat  eind 2018 de nieuwbouw in gebruik kan worden genomen.

Nieuwbouw Bresc in Werkendam 0
Nieuwbouw Bresc in Werkendam 1