Nieuwbouw van een bedrijfsgebouw voor garnalenfabriek Klaas Puul in Volendam. Het nieuwe kantoor annex verwerkingsfabriek verrijst in Volendam, niet ver van de huidige locatie, en krijgt een oppervlakte van circa 7000 m2. Het ontwerp is van Bessels architekten uit Twello en JVZ is hoofdconstructeur. 

De nieuwbouw voor Klaas Puul omvat een bedrijfsgebouw met twee bouwlagen. Op de verdieping bevinden zich kantoorruimtes, was- en kleedruimten en productieruimten. Het naastgelegen bestaande pand sluit aan op de nieuwbouw.

Constructie en fundering

De constructie bestaat uit een vrijstaande geschoorde staalconstructie. Het dak wordt uitgevoerd met stalen dakplaten met PIR-dakisolatie. Onder het dak is gerekend op een beloopbaar plafond.

De verdiepingsvloeren worden opgebouwd in een kanaalplaatvloer. De begane grondvloer wordt uitgevoerd in een gestorte betonvloer.

Er zijn sonderingen op de bouwlocatie uitgevoerd door Beemsterboer. Op basis van de uitgevoerde sonderingen heeft Beemsterboer een funderingsadvies opgesteld. Hierbij is uitgegaan van een fundering op vibropalen.

Er bevinden zich geen kelders onder de geplande nieuwbouw.

Gevels

De gevels worden uitgevoerd met verticale sandwichelementen. Vanwege de hoogte van de gevels is het noodzakelijk om horizontale regels toe te passen. In het magazijn dienen minimaal twee tussenregels toegepast te worden vanwege de hoogte van 12 meter.

Stabiliteit

In de gevels zijn windverbanden opgenomen. Het dakvlak is voorzien van windverbanden. Hiermee wordt de stabiliteit van het gebouw verzorgd. De druklaag op de kanaalplaatvloer werkt als schijf voor de afdracht van de windbelasting.

Impressie nieuwbouw

Bron: Bessels architekten Twello

Nieuwbouw bedrijfsgebouw Klaas Puul 0
Nieuwbouw bedrijfsgebouw Klaas Puul 1
Nieuwbouw bedrijfsgebouw Klaas Puul 2
Nieuwbouw bedrijfsgebouw Klaas Puul 3

Gerelateerde projecten

Bedrijfsruimte Delicia

Tilburg

Nieuwbouw Euroma Hessenpoort

Zwolle

Gerelateerd nieuws