Nieuwbouw Ameco in Apeldoorn

  • Opdrachtgever Amsterdam Meat Company / Aan de Stegge Twello
  • Architect Bessels Architekten en Ingenieurs Twello
  • Advies en bouwbegeleiding Promad B.V. Oudewater
  • Realisatie 2017

Het project omvat de nieuwbouw voor vleesverwerkend bedrijf Ameco op bedrijventerrein Ecofactorij in Apeldoorn in opdracht van Aan de Stegge Twello. JVZ is hoofdconstructeur voor dit project.

De totale bouwvolume naar ontwerp van Bessels Architekten en Ingenieurs in Twello bedraagt 10.500 m2 en is onderverdeeld naar:

  • circa 4.000 m2 uitbenerij, verpakken, emballage en expeditie,
  • 2.700 m2 verwerkingsruimten en koelcellen,
  • 1.700 m2 stal en wasplaats,
  • 1.400 m2 kantoor en facilitaire ruimten,
  • en 500 m2 techniekruimte.

Constructief

De hoofddraagconstructie van alle bouwdelen bestaat uit een vrijstaande geschoorde staalconstructie. De stabiliteit van de hallen wordt gerealiseerd door toepassing van stalen windverbanden in het dakvlak. In de gevels zijn verticale windverbanden opgenomen. Hiermee is de stabiliteit gewaarborgd.

De dakconstructie bestaat grotendeels uit sandwich dakplaten en deels uit stalen dakplaten met een hoogte van 135mm met hierop PIR isolatie. De stalen dakplaten fungeren als kipsteun voor de dakliggers. In het dak worden noodoverstorten opgenomen om wateraccumulatie te voorkomen.

Verdiepingsvloeren en gevels

De verdiepingsvloer bestaat deels uit een kanaalplaatvloer. De vloer rust op stalen liggers onder de vloer. De verdiepingsvloeren worden gekoppeld aan de staalconstructie middels sleuf- en deuvelsparingen. De gevels worden uitgevoerd in verticale sandwichpanelen.

In het gebouw bevinden zich eveneens hangbanen. Voor de hangbanen is een aparte staalconstructie opgenomen op het niveau van de hangbanen.

Begane grond

De begane grondvloer wordt uitgevoerd in een in het werk gestorte puntvormig ondersteunde betonvloer. De vloer wordt uitgevoerd met een margia vloerafwerking met afschotlaag. Plaatselijk worden goten en putten in deze vloer toegepast.

Fundering

De nieuwbouw wordt gefundeerd op prefab betonpalen. Op het buitenterrein bevinden zich twee watertanks, een trafo en een fietsenstalling. Voor de watertanks en trafo is een paalfundering opgenomen.

Wasplaats

De wasplaats vormt een losstaand bouwdeel in dit project. Dit bouwdeel is opgebouwd uit een staalconstructie met stalen dakplaten. Onder de wasstraat is een prefab kelder opgenomen met een putdiepte van 3000 mm.

Nieuwbouw Ameco in Apeldoorn 0
Nieuwbouw Ameco in Apeldoorn 1
Nieuwbouw Ameco in Apeldoorn 2
Nieuwbouw Ameco in Apeldoorn 3
Nieuwbouw Ameco in Apeldoorn 4
Nieuwbouw Ameco in Apeldoorn 5
Nieuwbouw Ameco in Apeldoorn 6

Gerelateerde projecten

Slachterij Hutten Heeten

Heeten

Nieuwbouw Slachterij Vion

Leeuwarden

Bedrijfsruimte Delicia Tilburg

Tilburg

Friesland Campina

Ede

Nieuwbouw voor Hems in Oss

Oss

Gerelateerd nieuws