Nieuwbouw MAC3 kantoorvilla’s

  • Opdrachtgever en aannemer Aannemersbedrijf v.d. Heijkant Biddinghuizen
  • Opdrachtgever MAC3PARK
  • Architect Lab32 Architecten Geulle

Nieuwbouw van een vijftal luxe kantoorvilla’s aan De West in Dronten in opdracht van MAC3Park. De kantoorvilla’s worden gerealiseerd door Aannemersbedrijf v.d. Heijkant uit Biddinghuizen. Het bouwkundig ontwerp is van Lab32 Architecten uit Geulle.

JVZ Ingenieurs is hoofdconstructeur van dit project en is voor Bouw- en Woningtoezicht voor de constructieve zaken aanspreekpunt.

Architectuur

De kantoorvilla’s zijn strakke stoere kantoorgebouwen. De in sierverband gemetselde gevels zorgen met de grote glaspartijen voor een open karakter. De gevels van de begane grond krijgen licht spiegelend beglazing zodat het onderdeel wordt van het omliggende groen.

De kwaliteit zit niet alleen in de buitenkant van het gebouw of het gebruik van duurzame materialen en technieken. Ook het gezonde binnenklimaat, slimme ruimtegebruik en nieuwe flexibiliteit maken de kantoorvilla’s tot prettige werkruimtes.

Constructie

De kantoorvilla’s worden opgebouwd uit een geschoord hybride skelet van een staalconstructie in combi-natie met kalkzandsteen.  Het dak en de verdiepingsvloeren worden uitgevoerd als kanaalplaatvloeren met een monoliet afgewerkte druklaag. De begane grondvloer wordt uitgevoerd als een kanaalplaatvloer. Het gebouw wordt gefundeerd op palen.