Winkel Kalanderstraat Enschede

  • Opdrachtgever: IEF Capital Amsterdam
  • Architect: BFAS Amsterdam
  • Aannemer: Aan de Stegge Twello
  • Bouwmanagement: -
  • Omvang: -
  • Realisatie 2016-2017

Op de plek van de bestaande HEMA in Enschede verrijst een nieuwe winkel aan de Kalanderstraat 9 in opdracht van IEF Capital Amsterdam. Het ontwerp is van BFAS Amsterdam en JVZ is hoofdconstructeur voor dit project.

De bestaande winkel wordt gesloopt tot op de fundering, waarna op de bestaande fundatie de nieuwe constructie wordt geplaatst. Het bestaande pand (HEMA) bestaat uit een 3-laags gebouw aan de Kalanderstraat en een 1-laagse laagbouw aan de achterzijde (expeditie). De nieuwbouw bestaat uit een 2-laagse constructie over het gehele oppervlak met een dakrandhoogte van 13,2 m.

Constructie

Bijzondere aandacht in de uitwerking van de nieuwe constructie gaat uit naar de verdeling van de belasting op de bestaande funderingsconstructie. De nieuwe opbouw is ontworpen in een staalconstructie, waarmee ook de uitkragingen gerealiseerd zijn.

De constructie van de bovenbouw wordt uitgevoerd met een staalskelet. Voor het dak is gekozen voor een staaldak met PIR-isolatie.

Voor de verdiepingsvloer is gekozen voor een 200 mm kanaalplaatvloer met druklaag tbv de schijfwerking. De afwerkvloer zal door de gebruiker worden aangebracht.

Ten aanzien van de gevelopbouw wordt veelal gekozen voor een houtskeletbouw binnenblad met een afwerking door een plaatmateriaal. Plaatselijk worden er kaders van natuursteen toegepast. De achtergevel zal een meer industriële uitstaling krijgen met een damwandprofiel.

Fundering

De fundering van het bestaande pand wordt hergebruikt. De kolomposities van de nieuwbouw wordt afgestemd op de bestaande fundatiepoeren en balken. De begane grondvloer wordt wel gesloopt en vervangen door een ter plaatse gestorte vloer.

Winkel Kalanderstraat Enschede 0
Winkel Kalanderstraat Enschede 1
Winkel Kalanderstraat Enschede 2
Winkel Kalanderstraat Enschede 3

Gerelateerde projecten

Nieuwbouw Loods 5 Amersfoort

Amersfoort

Transformatie C&A Zaandam

Zaandam

UItbreiding winkelcentrum Wesselerbrink

Enschede

Sligro en vrijetijdscentrum Zwolle

Zwolle

Gerelateerd nieuws