Hotel Overamstel Amsterdam

  • Opdrachtgever Babsou Beheer BV Amsterdam
  • Architect Saarberg van der Scheer en Partners Haarlem
  • Aannemer Slavenburg Bouw Bergambacht
  • Realisatie 2016 - 2018

In Amsterdam wordt ongeveer tegenover metrostation Overamstel Hotel Overamstel gebouwd. Het hotel is ontworpen door Saarberg van der Scheer en partners uit Haarlem en JVZ is hoofdconstructeur voor dit project.

Het twintig etages hoge gebouw telt circa 500 kamers. Op de begane grond bevinden zich onder andere de entree met receptie, de foyer, het restaurant met keuken en de expeditie. Op de eerste tot en met derde etage komen o.a. een ballroom voor zo’n 850 personen, een sauna en fitnessruimte en vergader- en personeelsruimtes. Het dak van het lage gedeelte wordt uitgevoerd als groen dak en terras. De groengevel is opgedeeld in vijf terugliggende vlakken waardoor vanaf de straatzijde een ritmisch beeld ontstaat.

Hotel Overamstel Amsterdam

Kenmerkend

Kenmerkend voor het hotel is de symmetrische indeling van de vierde tot en met de achttiende verdieping om een optimale indeling met hotelkamers te kunnen realiseren in het hoge gedeelte van het hotel. De kamers zijn rondom tegen de gevels geprojecteerd. In het centrale deel zijn de liften en trappenhuizen gesitueerd alsmede de benodigde schachten en linnenkamers.

De vloeren overspannen van de gevel naar de centrale kern. Aan de zijde van de kopgevels is geen kern aanwezig, maar worden de vloeren gedragen door een dikker vloergedeelte. Dit constructieprincipe wordt zoveel mogelijk doorgezet in de lagere verdiepingen. De draagconstructie voor het lage bouwdeel wordt gevormd door een kolommen balkenrooster.

De achtergevel loopt niet door in de onderbouw. Deze gevel krijgt een kolommenstructuur met uitkragende vakwerken.

De negentiende verdieping bestaat uit de technische ruimte en de uitloop van de liften. Het hotel wordt gefundeerd op Vibrobetonpalen.

Parkeergarage

Naast Hotel Overamstel wordt een parkeergarage gebouwd die in ca. 170 parkeerplaatsen voorziet. Op de begane grond bevinden zich onder andere de entree van de parkeergarage en de valetparking en een bedrijfsruimte over de volle breedte aan de zijde van de Willem Fenengastraat. De ingang van de parkeergarage bevindt zich aan het Isaäc Asscherpad.

Hotel Overamstel Amsterdam 0
Hotel Overamstel Amsterdam 1
Hotel Overamstel Amsterdam 2
Hotel Overamstel Amsterdam 3
Hotel Overamstel Amsterdam 4
Hotel Overamstel Amsterdam 5
Hotel Overamstel Amsterdam 6

Gerelateerde projecten

Verbouwing Postillion hotel Dordrecht

Dordrecht

Nieuwbouw hotel Holiday Inn Express Amsterdam

Amsterdam

Gerelateerd nieuws