Hofmeester Dental

  • Opdrachtgever Hofmeester Dental Rotterdam
  • Architect Bureau voor Stedebouw en Architectuur Wim de Bruijn BV
  • Realisatie 2016

Nieuwbouw van een bedrijfshal met kantoor voor Hofmeester Dental aan de Andries Copierhof in Rotterdam. De nieuwbouw omvat een éénlaags bedrijfsgebouw met een naastliggend meerlaags kantoor. De locatie bevindt zich op een nieuw bedrijventerrein. JVZ Ingenieurs is de hoofdconstructeur voor dit project.

Constructie

Bedrijfshal

De hoofddraagconstructie van de bedrijfshal bestaat uit een geschoorde staalconstructie. Het dak van de hal wordt gerealiseerd middels stalen dakplaten met een hoogte van 135mm. De dakopbouw bestaat uit steenwol isolatie met een kunststof dakbedekking. Het dak wordt gedragen door stalen liggers. Op het dak van de bedrijfshal bevindt zich een dakterras, hier is gekozen voor een kanaalplaatvloer in plaats van stalen dakplaten. Op het dak worden in een zone installaties geplaatst. De gevels van de hal worden uitgevoerd in horizontaal overspannende binnendozen. Hierop komt een verticale gevelbeplating.

Kantoor

De hoofddraagconstructie van het kantoor bestaat uit een geschoorde staalconstructie en is gefundeerd op palen. De opbouw van het dak is gelijk aan die van de hal. Er wordt geen plafond onder het stalen dak toegepast
De begane grondvloer van de hal is uitgevoerd als vloer op palen. De begane grondvloer van het kantoor wordt uitgevoerd in een geïsoleerde kanaalplaatvloer.  De gevel van het kantoor bestaat voor wat betreft de sokkel uit metselwerk op een houtskeletbouw achter constructie. De gevel van de tweede verdieping bestaat uit verticaal overspannende panelen.

 

Hofmeester Dental 0
Hofmeester Dental 1
Hofmeester Dental 2
Hofmeester Dental 3
Hofmeester Dental 4
Hofmeester Dental 5

Gerelateerde projecten

Bedrijfsruimte ROVA Zwolle

Zwolle

Slachterij Hutten Heeten

Heeten

Gerelateerd nieuws