Hart van de Wijk Zutphen

  • Opdrachtgever: DC vastgoed & Woonbedrijf ieder1
  • Architect: KOW Architecten b.v.
  • Aannemer: Nijhuis Rijssen
  • Bouwmanagement: -
  • Omvang: 14.500 m2

Het centrumplan Hart van de Wijk maakt onderdeel uit van de stedelijke vernieuwing van de wijk Waterkwartier in Zutphen. De buurt rond koopcentrum de Vijver wordt het bruisende centrum van de wijk.

Het project omvat een Multifunctioneel Centrum, kantoren en 69 appartementen, verdeeld over twee gebouwen in verschillende typen en maten tot maximaal 6 bouwlagen. Het merendeel van de appartementen bevindt zich boven het nieuwe winkelcentrum en vlak bij de uitgebreide voorzieningen van het Multifunctioneel Centrum. In het plan is ruimte voor ca 11 winkels, waaronder de Jumbo. Het dak van de winkels is geschikt voor parkeren en groenvoorzieningen.

De hoofddraagconstructie van de gebouwen bestaat grotendeels uit een geprefabriceerd betonskelet van balken en kolommen in combinatie met in het werk gestorte betonwanden.
Voor de winkels op de begane grond is een grote vrije indeelbaarheid vereist. Hierdoor kunnen de woningscheidende wanden van de bovenliggende lagen op de begane grond niet doorgezet worden. De wanden zijn nu uitgevoerd als wandliggers en worden ondersteund door geprefabriceerde betonkolommen.

Hart van de Wijk Zutphen 0
Hart van de Wijk Zutphen 1
Hart van de Wijk Zutphen 2