Entree Cyclusflats

  • Opdrachtgever: Woonbedrijf Ieder1
  • Architect: Studio Groen & Schild Deventer b.v.
  • Aannemer: -
  • Bouwmanagement: -
  • Omvang: -

In opdracht van Woonbedrijf Ieder1 (voormalig Woonunie) verzorgt JVZ de constructieve renovatie van de entrees van de Zonneflat, Parkzichtflat en Platvoetflat in Deventer.

Studio Groen en Schild Interieurarchitectuur en Architectuur in Deventer tekenden voor het ontwerp. Bij de renovatie van de drie flats zijn de entrees vergroot en voorzien van een nieuwe, lichte luifelconstructie.

De stalen draagconstructie van de luifel kraagt uit vanuit de bestaande betonconstructie van het lift-/trappenhuis en rust op slechts één stalen kolom op de hoek van de luifel. De stalen luifelrand en de kolom zijn geheel zichtwerk. Met name het minimaliseren van de dikte van het luifelpakket was hierbij een belangrijke randvoorwaarde.

Entree Cyclusflats 0