Zorgcentrum Eerdelaan Zwolle

  • Opdrachtgever: Stichting Dimence
  • Architect: RAU Amsterdam
  • Aannemer: -
  • Bouwmanagement: -
  • Omvang: 10.000 m2

De nieuwbouw aan de Eerdelaan in Zwolle heeft de functie van langdurige zorg en psychiatrie voor ouderen. Het gebouw, met een omvang van 10.000 m2 , staat met vier andere zorggebouwen op een zorgplein. De gebouwen maken waar mogelijk gebruik van elkaars voorzieningen.

Door de open en ruime opzet van de gebouwen vloeit het groen van het stadspark door in het zorgplein. Het gebouw omvat een grote binnentuin/patio, die het hart en de ontmoetingsplek is voor bewoners, bezoekers en personeel. Bij de verticale en horizontale knooppunten zijn de woonkamers en multifunctionele ruimtes gesitueerd, waardoor er ruimte ontstaat om elkaar te ontmoeten. Er is gekozen voor een dragende gevel met minimale kolommen op het vloerveld.

In het gebouw zijn 92 individuele slaapkamers. Dit grote aantal is opgedeeld in groepen van acht of negen slaapkamers met voor iedere groep een eigen huiskamer en eigen voorzieningen. In de gevel is iedere slaapkamer aan de buitenkant ‘geïndividualiseerd’, waardoor de bewoners kunnen aanwijzen waar ze wonen.

Zorgcentrum Eerdelaan Zwolle 0
Zorgcentrum Eerdelaan Zwolle 1