DHL Express Service Centers

  • Opdrachtgever: DHL
  • Architect: Palazzo Duiven
  • Aannemer: Aan de Stegge Twello
  • Bouwmanagement: -
  • Omvang: -
  • Gereed Utrecht en Breda 2016

Op zeven verschillende locaties in Nederland worden DHL service centers gebouwd. De eerste twee, in Utrecht en in Breda, zijn inmiddels opgeleverd. JVZ is hoofdconstructeur.

Het project in Utrecht omvat de nieuwbouw van een bedrijfspand met kantoor aan de Heldinnenlaan. Het bedrijfspand bestaat uit een bedrijfshal met aan de voorzijde een losstaand kantoor. Aan de rechterzijde van de bedrijfshal is een laadkuil gesitueerd en aan de linkerzijde bevinden zich de PuD-fingers. Aan de achterzijde van de bedrijfshal is een geluidsscherm aanwezig.

Bedrijfshal

De hoofddraagconstructie van de bedrijfshal bestaat uit een geschoorde staalconstructie. Het dak van de hal wordt gerealiseerd middels stalen dakplaten met een hoogte van 135mm. De dakopbouw bestaat uit PIR-isolatie met een kunststof dakbedekking. De hal is kolomvrij uitgevoerd, door toepassing van vakwerkliggers in het dak.

PuD-fingers

Constructief gezien is extra aandacht besteed aan de stabiliteit van de ‘PUD-fingers’ aangezien hier beperkte stabiliteitsvoorzieningen mogelijk zijn.

Kantoor

De hoofddraagconstructie bestaat uit een geschoorde staalconstructie. De opbouw van het dak van het kantoor is gelijk aan die van de hal (hoogte dakrand 8,1m+peil). De verdiepingsvloer wordt uitgevoerd in een 200mm kanaalplaat met hierop een monoliet afgewerkte druklaag van 70mm dik.

Geluidsscherm

Het bedrijfspand van DHL staat langs de A2 en derhalve is er vanuit de gemeente aangegeven dat er een geluidsscherm geplaatst moet worden (hoogte 9,0m+peil). Deze is aan de onderzijde voorzien van een prefab betonplint. Daarboven wordt het scherm bekleed met horizontale sandwichpanelen. Het scherm wordt gesteund door stalen kolommen hoh 5,3 meter welke aan de bovenzijde worden gesteund richting de staalconstructie van de bedrijfshal.

DHL Breda

Het Service Center op het nieuwe bedrijventerrein Rithmeesterpark aan de A16 in Breda. Het center beslaat zo’n 4.000 m2 loods en kantoor op een perceel van 12.450 m2. Met 700 zonnepanelen wekt het Service Center ruim 80% van de benodigde stroom zelf op. En in het service center staat een automatische en energiebesparende sorteerinstallatie.

Naast personeelsruimtes beschikt het gebouw over vergaderfaciliteiten en een Pick-Up and Delivery Finger met 30 laad en lossdocks.

Van hieruit wordt met zo’n 35 bestelwagens, vrachtwagens en een Parcycle (speciale bakfiets voor de binnenstad) West-Brabant en het gebied ten zuiden van Rotterdam tot en met Zeeland bediend.

DHL Express Service Centers 0
DHL Express Service Centers 1
DHL Express Service Centers 2
DHL Express Service Centers 3
DHL Express Service Centers 4
DHL Express Service Centers 5

Gerelateerde projecten

Bedrijfshal DHL Parcel

Amsterdam

Nieuwbouw Euroma Hessenpoort

Zwolle

Gerelateerd nieuws