Verbouwing en uitbreiding bezoekerscentrum Schoorl

  • Opdrachtgever Staatsbosbeheer Regio West
  • Architect Arlan Architecten
  • Plaats Schoorl

‘Het Zandspoor’ in het natuurgebied de ‘Schoorlse Duinen’ is een druk bezocht bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer. Na de bouw in 1978 is er echter weinig veranderd aan het volledig in hout uitgevoerde gebouw. De bestaande houtconstructie bestaat voornamelijk uit gordingen met gelamineerde liggers en samengestelde houten kolommen. Arlan architecten uit Rotterdam ontwierp het verbouw- en uitbreidingsplan. De uitbreiding is deels in hout uitgevoerd in combinatie met een staalconstructie. Natuurlijk zijn er moderne houttoepassingen gebruikt, zoals gordingen uitgevoerd in Kerto.

Verbouwing en uitbreiding bezoekerscentrum Schoorl 0
Verbouwing en uitbreiding bezoekerscentrum Schoorl 1
Verbouwing en uitbreiding bezoekerscentrum Schoorl 2