AddComm

  • Opdrachtgever Smink Vastgoed b.v.
  • Architect Ebbens Architecten b.v.
  • Aannemer Dijkham Bouw Nijkerk
  • Plaats Amersfoort

De nieuwbouw voor AddComm in Amersfoort bestaat uit een bedrijfshal met kantoor op een zichtlokatie langs de A1 bij Amersfoort. Kenmerkend voor het gebouw is het kantoor dat op de bedrijfshal is geplaatst. Het hoogste punt van de bedrijfshal ligt op 11 meter. Het hoogste punt van het kantoor ligt op 19 meter boven peil. De constructie is uitgevoerd als een geschoorde staalconstructie. Een uitdaging lag hierbij in het stabiliseren van het kantoor. De stabiliteit van de kantoorvleugel wordt verzorgd door enkele K-vormige stabiliteitsverbanden in de hal onder het kantoor. De brandwerendheid van het project is opgelost door middel van een sprinklerinstallatie in de hal en brandwerende bekleding/behandeling van het kantoor.

De vloeren en het dak van het kantoor zijn uitgevoerd met kanaalplaten. Het dak van de hal bestaat uit stalen dakplaten. De constructie van het kantoor steekt gedeeltelijk ca. 2 meter buiten de hal uit. De fundering bestaat uit een poerenfundering op staal.
Rondom is de gevel van de hal over ongeveer de bovenste 2 meter voorzien van een strook U-glas. Aan de A1 zijde is de hal voorzien van een betonwand waartegen een talud is aangebracht. Deze is zodanig uitgevoerd dat vrijwel geen horizontale belasting op het gebouw wordt uitgeoefend.

Expertises Bedrijfsruimten
AddComm 0
AddComm 1
AddComm 2
AddComm 3