Schotpoort Nieuwegein

  • Aannemer: Zweers Bouw
  • Architect: Breure Janssen architectuur

Op bedrijvenpark het Klooster in Nieuwegein is nabij de A27 en de Nieuwe Hollandse Waterlinie een nieuwe vestiging van Schotpoort Connect opgeleverd en op 1 november 2020 in gebruik genomen. Schotpoort heeft hiermee nu 4 vestigingen en een grotere op- en overslag locatie in midden Nederland. De nieuwbouw is ontworpen door Breure Janssen Architectuur en gebouwd door Zweers Bouw uit Eerbeek. JVZ was als hoofdconstructeur verantwoordelijk voor het constructief ontwerp.

De totale omvang van de nieuwbouw bedraagt 1.500 m2 en het gebouw heeft een hoogte van 12 meter. Aan de voorzijde van de hal is een laadkuil gerealiseerd met een 4-tal docks. Het vloerpeil van het gebouw is ca. 70 cm verhoogd uitgevoerd. De gehele constructie is gefundeerd op prefab palen.

De stabiliteit van het pand wordt verzorgd door windverbanden in het dak en in de gevels. Aan de voorzijde zijn de stabiliteitsverbanden tussen de overheaddeuren van de docks geplaatst. Naast de laadkuil is een stalen luifelconstructie met verticale Douglas planken in de gevels gerealiseerd.

De gevels bestaan grotendeels uit verticale sandwichpanelen, waarbij aan de onderzijde een prefab grondkerende betonplint opgenomen. Deze betonplint is geleverd door Bisoton, waarvoor JVZ ook het rekenwerk heeft verzorgd.