Woensdag 22 november is het nieuwe parkeerdek bij het station in Sassenheim opgeleverd. In opdracht van de Gemeente Teylingen heeft Aan de Stegge Twello het parkeerdek in een zeer korte doorlooptijd van vier maanden gerealiseerd.  

Wethouder Bas Brekelmans reageerde enthousiast bij de officiële opening: ‘Met deze parkeervoorziening verstevigen we de dagelijkse bereikbaarheid van onze bollenstreek en stimuleren we automobilisten hun reis voort te zetten met de trein. Ik ben er trots op dat we zo’n geweldige voorziening hebben in Sassenheim!’

Het parkeerdek  is ontworpen door MoederscheimMoonen Architects uit Rotterdam in samenwerking met de Nieman Groep en JVZ als coördinerend constructeur.

Het nieuwe parkeerdek biedt plaats aan circa 240 parkeerplaatsen. In totaal beschikt het parkeerterrein nu over 520 parkeerplaatsen. In het ontwerp staan comfort en veiligheid centraal en heeft ook de landschappelijke inpassing extra aandacht gekregen tussen het spoor en de A44.

De parkeergarage wordt ontsloten via een in- en uitrit aan het Stationsplein, waar ook de entree van het hoofdtrappenhuis zich bevindt. De verdieping is bereikbaar via twee afzonderlijke hellingbanen voor gescheiden op- en neergaande auto’s.

De staalconstructie is via betonnen poeren en balken op avegaarpalen gefundeerd.

P+R Sassenheim Moederscheim Moonen

P+R Sassenheim Moederscheim Moonen

Gerelateerde projecten

Parkeergarage Amphia

Breda

Parkeergarage DOC Roermond

Roermond

P+R NS Station Elst

Elst

Parkeerdek Twello

Twello