Nieuwe medewerker Wil Mertens

  • Datum 07 juni 2016
Nieuwe medewerker Wil Mertens

Deze maand is bij JVZ een nieuwe, of eigenlijk oudgediende, collega gestart: Wil Mertens (49).

Als ervaren constructeur komt ze het team in Nijmegen versterken. “Het is eigenlijk een terugkomen bij JVZ. In 2010-2011 heb ik hier ook al een keer gewerkt. Toen werd ik ingehuurd als versterking op het project Plein 44 in Nijmegen,” vertelt Wil.

Waar heb je eerder gewerkt en vanwaar de overstap? 

“Ik heb de laatste twintig jaar bij verschillende bureaus gewerkt: na de hogeschool begonnen bij Adviesburo Elemans in Oss, via Goudstikker de Vries ben ik naar JVZ gegaan. Vijf jaar geleden ben ik overgestapt naar Novares architecten en constructeurs en nu dus terug bij JVZ.

Waar ligt je expertise?

“Ik heb over de volle breedte van het constructeursvak gewerkt: van betonbouw tot stalen hallen, van nieuwbouw tot restauratie. Dit laatste is stiekem mijn favoriete onderdeel, ik woon dan ook in een monument in Grave. Bij Novares heb ik daarbij voor verschillende gevelbouwers gerekend, weer een vak apart, dan gaat het over het laatste schroefje.”

En wat doen je naast je werk?

“In mijn vrije tijd volg ik een opleiding tot docent wiskunde. Het leek me leuk om kennis door te geven. Het laatste half jaar heb ik voor brugklassers en tweedeklassers gestaan, stage gelopen. Dat is wat je noemt toch wel even een uitdaging! In de toekomst hoop ik het lesgeven voor een paar uur te kunnen combineren met mijn werkzaamheden bij JVZ. Als er daarna nog vrije tijd over is, besteed ik die het liefst aan mijn gezin, kleding maken, lezen en reizen.