Nieuwbouw winkelcentrum Enschede-Zuid van start

  • Datum 17 oktober 2016
Nieuwbouw winkelcentrum Enschede-Zuid van start

In september is aannemersbedrijf Bramer uit Vriezenveen gestart met een deel van de nieuwbouw van Winkelcentrum Enschede-Zuid in opdracht van DC Vastgoed en onder supervisie van FIMek Estate. De bouw en renovatie vindt gefaseerd plaats en JVZ is in de ontwerpfase al aangetrokken als hoofdconstructeur.

Buro van der Goes, architect voor de nieuwbouw, heeft ook het schetsontwerp voor de renovatie gemaakt. 4D Architecten heeft het renovatieontwerp van Van der Goes verder uitgewerkt voor uitvoering.

Het winkelcentrum wordt ter plaatse van het huidige postkantoor uitgebreid met 7.000 m2, en het bestaande winkeloppervlak van 12.000 m2 wordt gerenoveerd. Deze renovatie bestaat o.a. uit het vervangen van de passagekappen en van de pleinkappen. Voor de ontsluiting van de nieuwbouw wordt deze met de bestaande passage verbonden.

JVZ-projectleider Hans Niemeijer over de renovatie: “Het huidige kunststoffen koepeldak wordt vervangen door een meer gesloten plat dak met een kleinere pui-oppervlak, zodat de warmte-instraling beperkt wordt. Het dak wordt uitgevoerd als staaldak op houten gelamineerde spanten.”

Door de uitbreiding ontstaat er een moderner winkelcentrum met mooie nieuwe passages, meer winkelaanbod en een grotere supermarkt.

Gerelateerde projecten

UItbreiding winkelcentrum Wesselerbrink

Enschede