Nieuwbouw parkeergarage Park en Ride Zutphen

  • Datum 24 maart 2016
Nieuwbouw parkeergarage Park en Ride Zutphen

Maart 2016 – De nieuwe parkeergarage Park en Ride in Zutphen bij het station is ontworpen door Continental Car Parks Twello in samenwerking met MoederscheimMoonen architects uit Rotterdam. JVZ Ingenieurs heeft van aanvang af meegedacht in de ontwikkeling van de parkeergarage en werkt de draagconstructies daarna als hoofdconstructeur verder uit.

Deze nieuwe parkeergarage voor de NS heeft de uitstraling van een pakhuis, maar is technisch zeer hoogwaardig uitgewerkt en ingericht. De garage wordt ontsloten via twee wokkelvormige hellingbanen, die zorgen voor een bijzonder aangezicht. Op de gevel wordt de stadsplattegrond van Zutphen weergegeven. Aan de zijde waar de parkeergarage aansluit op het openbaar gebied komt een grote fietsenstalling.

Veiligheid

Vanwege het gebruik van de parkeergarage in zowel de dag- als nachtsituatie is er veel aandacht besteed aan een aangename en veilige beleving van de omgeving. De gevel wordt continu verlicht met ledverlichting.

Gerelateerde projecten

Parkeergarage Zutphen

Zutphen