Nieuwbouw parkeergarage distributiecentrum Zeeman

  • Datum 17 oktober 2016
Nieuwbouw parkeergarage distributiecentrum Zeeman

Green Properties en Continental Car Parks realiseren de bovengrondse parkeergarage bij het distributiecentrum van Zeeman textielSupers in Alphen aan den Rijn. Architect voor het project is Fennis Metz uit Hilversum, JVZ is de hoofdconstructeur en Ravestein Bouwmanagement uit Woerden coördineert het totale bouwproces.

Vanwege de groei van Zeeman wordt het distributiecentrum aangepast en gemoderniseerd om het nieuwe werken mogelijk te maken en daarbij tevens duurzaamheid en uitstraling te verbeteren. Onderdeel van deze grootschalige werkzaamheden en toekomstplannen is de uitbreiding van de parkeercapaciteit met in totaal 158 plaatsen.

Continental Car Parks realiseert de parkeergarage volgens het eigen Parkdeck-parkeersysteem. De basis is een staalconstructie met slanke kolommen en monoliet afgewerkte, gladde betonvloeren met vloercoating en witte plafonds.

Veiligheid

In de parkeergarage geldt éénrichtingsverkeer, moeten automobilisten schuin inparkeren en komt een voetgangerszone naar de ingang van het distributiecentrum. Deze wijze van inrichten verhoogt de veiligheid en vergemakkelijkt het gebruik. Het hoofdtrappenhuis is volgens Continental Car Parks de eyecatcher van de parkeergarage. Deze toren wordt meer dan 15 meter hoog.

Gerelateerde projecten

Parkeergarage Zeeman

Alphen aan de Rijn