Begin maart start Aan de Stegge uit Twello met de bouw van een nieuwe, vijflaagse parkeergarage bij winkelcentrum Bisonspoor in Maarssen in opdracht van Winter Trust B.V.  JVZ is coördinerend constructeur voor dit project. Het ontwerp van de parkeergarage is tot stand gekomen in samenwerking met Continental Car Parks Twello en Op ten Noort Blijdenstein architecten en adviseurs uit Utrecht. 

Na afronding van de sloopwerkzaamheden start begin maart 2018 de bouw van de vijflaagse parkeergarage met een totale capaciteit van 1.125 parkeerplaatsen. De parkeergarage wordt voorzien van duurzame ledverlichting en maakt gebruik van natuurlijke ventilatie.

Constructie

De parkeergarage is een staalconstructie met slanke kolommen en monoliet afgewerkte, gladde betonvloeren met vloercoating en vlakke plafonds. Opvallend aan de nieuwe parkeergarage is de bijzondere vormgeving van het hoofdtrappenhuis en de voetgangersbrug, die leidt naar de ingang van het winkelcentrum Bison Shopping Centre en de kantoren.

De gevels worden gemaakt van onderhoudsarm aluminium gevelmateriaal voorzien van een dynamische verdraaiing. Deze zorgt ervoor dat de constructie en de auto’s nauwelijks zichtbaar zijn.

Door slimme toepassing van een gelijkwaardig autobrandscenario voldoet de onbeklede staalconstructie aan alle eisen mbt brandwerendheid.

Bison Shopping Centre

De nieuwe parkeergarage is onderdeel van de uitbreiding en revitalisering van Bison Shopping Centre en kantoren in opdracht van Winter Trust uit Maarssen.

De bedoeling is de parkeergarage Bisonspoor in Maarssen in oktober 2018 op te leveren.

Gerelateerde projecten

Nieuwbouw parkeergarage Bisonspoor Maarssen

Maarssen