Nieuwbouw bedrijfspand Euroma in Zwolle

  • Datum 21 december 2017
  • Opdrachtgever Aan de Stegge Twello
  • Architect Bessels architecten & ingenieurs Twello
  • Realisatie
Nieuwbouw bedrijfspand Euroma in Zwolle
Expertises Bedrijfsruimten

Begin 2018 start Aan de Stegge Twello met de bouw van het nieuwe bedrijfspand met zeer moderne productiefaciliteit voor kruiden- en specerijenproducent Euroma in Zwolle. Het ontwerp van de nieuwe locatie op bedrijventerrein Hessenpoort is door Bessels architecten gemaakt. JVZ is de coördinerend constructeur voor dit project. “Bij samenwerken is alles mogelijk, zolang er maar tijdig en duidelijk afgestemd wordt wat daar voor nodig is. Bij Euroma is dat zeer goed gelukt”, aldus projectleider Arjan Strobos.

Euroma is al zeventig jaar gevestigd in Wapenveld en verhuist vanwege ruimtegebrek en verwachte groei naar Zwolle. Het nieuwe bedrijfspand beslaat meer dan 26.000 m2 en wordt maximaal 29 meter hoog. Het magazijn wordt volledig geautomatiseerd en er komen hypermoderne menginstallaties voor kruiden.

Constructie optimaal geïntegreerd

Wat dit project zo interessant maakt zijn de vele disciplines, sommige zelfs internationaal. Zo is er een Spaanse leverancier van de hoogbouwstellingen en komen de procesinstallaties voor de mengerij uit Oostenrijk. Arjan Strobos: “Grootste uitdaging voor JVZ was en is om de constructieve mogelijkheden te creëren die alle partijen, en met name Euroma zelf, nodig hebben voor een optimaal bedrijfsproces.”

Doordat JVZ van begin af aan al betrokken was bij de totstandkoming van het ontwerp, is de constructie optimaal geïntegreerd. Hierbij is samengewerkt in bouwkundige, installatietechnische en constructieve 3D-modellen, die zijn samengevoegd om zo lean mogelijk te kunnen bouwen.

 

Nieuwbouw bedrijfspand Euroma Zwolle Nieuwbouw bedrijfspand Euroma Zwolle

Gerelateerde projecten

Nieuwbouw Euroma Hessenpoort Zwolle

Zwolle