Nieuwbouw appartementencomplex in Apeldoorn

  • Datum 13 december 2016
  • Architect Blomjous Architecten
Nieuwbouw appartementencomplex in Apeldoorn

In het centrum van Apeldoorn, op de hoek van de Kerklaan/Paslaan, heeft Jan Oosterhout Ontwikkeling uit Wijchen een plan ontwikkeld voor de bouw van 29 huurappartementen. Op de locatie staat nu nog een leegstaand kantoorgebouw uit de jaren 70, dat deze maand nog wordt gesloopt waarna aannemersbedrijf Jan Oosterhout in maart met de nieuwbouw start. JVZ is hoofdconstructeur voor dit project.

Blomjous Architecten heeft het ontwerp gemaakt voor de 29 appartementen in vijf bouwlagen met parkeergelegenheid op eigen terrein. Het plan wordt deels voorzien van een kelder, waarin de bergingen komen.

Het appartementengebouw krijgt dezelfde uitstraling als het naastliggende stadsdeel ‘De Parken’ met zijn karakteristieke architectonische kenmerken. Door het gebruik van verschillende steensoorten en verspringingen in de gevel wordt de indruk gewekt dat het appartementengebouw bestaat uit meerdere individuele panden. Keimwerk, steile kappen en brede goten sluiten aan bij de historische architectuur uit de omringende wijk.

De appartementen variëren in oppervlakte van 67 tot 88 m2 en hebben allemaal een woonkamer met open keuken, twee slaapkamers, badkamer, separaat toilet, berg- c.q. techniekruimte. De buitenruimte varieert per appartement met een balkon, loggia, dakterras of tuin.