Ivan Homan over zijn nieuwe uitdaging bij JVZ Nijmegen

  • Datum 29 maart 2016
Ivan Homan over zijn nieuwe uitdaging bij JVZ Nijmegen

Ivan Homan (23) werkt als tekenaar/constructeur vanaf januari bij JVZ in Nijmegen. Na zijn opleiding augustus 2015 te hebben afgerond, is Ivan op zoek gegaan naar een uitdagende baan. “Deze heb ik bij JVZ absoluut gevonden,” vertelt hij.

Waarom heb je gekozen voor Bouwkunde?
“Al erg vroeg had ik interesse in huizen en andere bouwwerken. Het was daardoor, na de middelbare school, duidelijk dat ik zou kiezen voor HBO Bouwkunde op Avans Hogeschool in Tilburg. Architectuur vond ik interessant, maar ik was veel beter met getallen en vond het oplossen van ingewikkelde problemen steeds weer een uitdaging. Daarmee was, na een paar maanden bouwkunde, duidelijk dat de richting constructie de juiste was. Ook bij de minor heb ik voor de richting constructie.”

Waaraan werk je momenteel?
“Tot dusver hou ik me vooral bezig met het maken van berekeningen van uitbouwen, verbouwingen en woningen. Ik ben onlangs bijvoorbeeld bezig geweest met de herbestemming van een pand in Nijmegen, waarbij de begane grond een winkelfunctie krijgt en 29 appartementen op drie verdiepingen. Sinds een paar weken ben ik ook in Revit aan het tekenen.”

En wat doe je in je vrije tijd?
“In mijn vrije tijd sport ik veel. Verder heb ik een oude auto, een VW Scirocco uit 1986. Hieraan sleutel ik dan ook regelmatig. En door pech met de auto zag ik mijn sollicitatie bij JVZ bijna aan mijn neus voorbijgaan.”