Herbestemming biedt de mogelijkheid om beeldbepalende oude gebouwen en/of monumenten te bewaren door deze geheel of gedeeltelijk te verbouwen, te restaureren of renoveren en er een nieuwe functie aan te geven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan – al dan niet monumentale –  oude gebouwen zoals fabriekspanden, scholen, kerken, maar ook bijvoorbeeld watertorens.

Onze ruime ervaring als hoofdconstructeur bij het verbouwen van bestaande, vaak historische, gebouwen maakt dat JVZ Ingenieurs bij de herbestemming van gebouwen, maar ook bij renovatie- en restauratieprojecten een uitermate geschikte partner is. Van de inventarisatie van de bestaande situatie, het beoordelen van de constructieve mogelijkheden tot het ontwikkelen van ideeën en het omzetten hiervan in concrete en haalbare constructieve aanpassingen kunt u bij JVZ terecht. Wij ontwerpen de constructie met respect voor de cultuurhistorische waarde.

Bij renovatie en herbestemming zijn er veel aspecten om een gebouw te laten voldoen aan de moderne eisen op basis van wet- en regelgeving. Toegankelijkheid, veiligheidseisen en de constructieve aanpassingen spelen een belangrijke rol bij de invulling van de nieuwe functie(s) van het gebouw. JVZ Ingenieurs denkt daarover graag met u mee.

Gerelateerde projecten

Herbestemming Stephanuskerk Nijmegen

Nijmegen

Openbare bibliotheek Deventer

Deventer

Herbestemming Cinemariënburg Nijmegen

Nijmegen

Gemeentehuis Wijchen

Wijchen

Loftappartementen in Ridderkerk

Ridderkerk

Churchiltoren Rijswijk

Rijswijk

Huis van Leusden

Leusden

Verbouwing Café Roest Amsterdam

Amsterdam

Transformatie gemeentehuis Voorst

Twello

Herontwikkeling CityPost Zwolle

Zwolle

Gerelateerd nieuws