Catwalk-constructie voor nieuwbouw bibliotheek in Deventer

  • Datum 05 april 2016
Catwalk-constructie voor nieuwbouw bibliotheek in Deventer

April 2016 – Op de plek van de voormalige SNS bank aan de Stromarkt in Deventer komt de nieuwe Openbare Bibliotheek. Het gebouw is ontworpen door Janneke Bierman van Bierman Henket architecten. JVZ is als hoofdconstructeur betrokken bij dit uitdagende project. Inmiddels werkt het ontwerpteam van JVZ voor NV Maatschappelijk Vastgoed in Deventer aan het technisch ontwerp.

Op de oude kelder van de SNS bank wordt de hoofddraagconstructie van de nieuwe bibliotheek gebouwd. De nieuwe kolommen in het gebouw krijgen een fundering dwars door de bestaande keldervloer heen. Onze bijzondere aandacht gaat hierbij uit naar de constructie van de bestaande kelder.

Catwalk

De verschillende functies in de nieuwe bibliotheek worden aaneengeregen door een catwalk die door het gebouw slingert. Aan deze route zijn allerlei inrichtingselementen gekoppeld, zoals informatieterminals, leestafels, studieplekken en zitbanken. De publieke route begint buiten bij de hoofdentree en verleidt bezoekers om verschillende plekken in de bibliotheek te ontdekken. De catwalk loopt over een brede trap naar de tweede verdieping, vanwaar je een wijds uitzicht hebt over de binnenstad van Deventer.

Gerelateerde projecten

Openbare bibliotheek Deventer

Deventer