Bouw multifunctionele ontmoetingsruimte De Kloosterhof in Weurt

  • Datum 16 juni 2016
Bouw multifunctionele ontmoetingsruimte De Kloosterhof in Weurt

Voor de gemeente Beuningen bouwt Klaassen Groep Arnhem De Kloosterhof. Dit gebouw biedt ruimte aan een basisschool, peuterspeelzaal, een gerenoveerde sporthal en dorpshuisactiviteiten. Pieter Oosterhout Buro voor Architektuur tekende voor het ontwerp en JVZ is als hoofdconstructeur betrokken bij de bouw.

De nieuwe verdiepingsvloer is over de bestaande kleedruimten gerealiseerd. Tijdens de bouwactiviteiten bleven de gymzaal en kleedruimten in gebruik en dat was wel een uitdaging volgens projectleider Pieter Willemsen.

De bestaande fundering is versterkt met stalen buispalen en hierbij was de beschikbare ruimte zeer beperkt. De nieuwe fundering bestaat uit een randbalk op mortelschroefpalen voorzien van geïsoleerde kanaalplaatvloeren.

De opbouw is dragend metselwerk voorzien van deels een kanaalplaat- en deels een bekistingplaatvloer. De verdiepingsopbouw is een geschoorde staalconstructie.

Het bouwmanagement voor De Kloosterhof is in handen van Van Kessel en Janssen uit Beuningen.

Gerelateerde projecten

Verbouwing sporthal De Kloosterhof

Weurt